advertorial

Det er nok næppe det mest eksotiske, når man bliver sat til at transportere ting eller god til Litauen.

Det emmer jo lidt af gamle Sovjet-tiden, hvor man var underlagt den kommunistiske regering, og man dårligt kunne kende de små enklaver af stater, der næsten flød sammen med udgangspunkt i Rusland.

Selvom de allerede før da havde en historik med at være dem selv og kunne kendes fra hinanden, så skulle det hele samles under Rusland eller nærmere betegnet Sovjet-staten, hvor man arbejdede sammen om samme mål med samme leder – og det hele var stats-kontrolleret.

Her var ikke tid til at skille sig ud som hverken individ eller stat: man skulle makke ret og passe ind efter, hvad regeringsmagten i Moskva dikterede.

Dog har tiderne ændret sig, og man kan sagtens se, at selv et land som Litauen, som trods det skorte afstand til Danmark nok ikke er det største turistmål, men som stadig har formået at markere sig og bringe deres gamle dyder sammen med moderne teknologi under samme flag.

Lande som Litauen, Estland og Letland har også altid haft et ønske om et kunne pege sig mere mod Skandinavien end at være låst fast over i Østblokken, men historien har gjort, at vi er blevet skilt ad, og det vil nok være svært at indlemme disse lande i vores retning.

Men det betyder ikke, at man ikke kan yde transport til Litauen og dermed binde landet mere sammen med Danmark, Europa og resten af verden i en grad, der er meget nemmere at gøre nu om dage, end det bare var for et par årtier siden.

Støt op om dette, om du så skal have transporteret hele containere til landet, eller du blot skal sende en mindre pakke dertil – det øger den frie handelskraft og skaber større sammenhængskraft.