editorial

Vil du gerne spare på din varmeregning? Så handler det om at vælge den rette opvarmningsmetode.

Skær en ordentlig luns af din varmeregning med en varmepumpe

Uanset om du varmer boligen op ved hjælp af vand, som opvarmes i et olie, gas eller pille fyr, eller om du benytter dyre og ineffektive el radiatorer, er der mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe.

Med moderne luft til luft varmepumper som erstatning for de gamle elektriske varmeapparater vil du snildt kunne spare op imod halvfjerds procent af dine årlige udgifter til opvarmning af stuer og værelser. Disse varmepumper er nemlig meget mere effektive når det gælder udnyttelsen af den tilførte energi, hvorfor de ikke skal bruge så meget af denne for at fremstille tilsvarende mængder varme.

Luft vand varmepumpe

Samtidig vil en luft til luft varmepumpe rense luften gennem særlige filtre, hvilket gør dit indeklima både sundere og mere behageligt. Og om sommeren kan du benytte din luft til luft varmepumpe som air condition anlæg, da den kan ”vendes” hvorved den køler luften i stedet for at varme den op.

Gør klimaet og din pengepung en tjeneste – skift til luft/vand varmepumpe

Fyrer du med olie, piller eller gas, vil du ligeledes kunne spare store summer ved at bytte fyret ud med en luft til vand varmepumpe. Lige som en luft til luft varmepumpe er en luft til vand varmepumpe utroligt energi effektiv, hvilket tydeligt vil afspejle sig i din varmeregning.

Dertil kommer at en luft/vand varmepumpe er en del mere driftsikker end et gammelt, slidt fyr. Varmepumpen skal ikke konstant repareres eller renses, og der skal ikke fyldes brændstof på. Og så er det kun yderst sjældent at en luft til vand varmepumpe går ud midt om vinteren.

Du kan altid kontakte det danske VE firma Amalo for hjælp til valg af varmepumpe. Læs mere på Amalo.dk