editorial

Når dit barn har fået studenterhuen på hovedet, og er klar til at flytte til den store by for at studere, er det forståeligt, hvis du bekymrer dig om, hvor den bette skal bo. Der er stor mangel på egnede studieboliger i de større byer – ventelisterne til kollegierne er lange, og der kan gå mange måneder, før man kan gøre sig forhåbninger om at få et kollegieværelse.

Samtidig tager mange udlejere totalt ublu priser for enkeltværelser i lejligheder – og det er langt fra den mest optimale måde at leve på, når man netop er begyndt på et nyt studie i en helt fremmed by. Derfor tyr flere og flere forældre til den mulighed, der ligger i at foretage et såkaldt ”forældrekøb”. Med forældrekøb kan du sikre dit barn tag over hovedet i egen lejlighed – evt. sammen med en ven eller en bror eller søster – så studiestarten og introduktionen til livet på egen hånd bliver knap så præget af usikkerhed. Der er dog en del ting, du bør være opmærksom på, hvis du vælger at udnytte muligheden for forældrekøb.

Rådfør dig med en boligadvokat inden du foretager forældrekøb

For det første er køb af bolig altid behæftet med en risiko. Boligen kan falde i værdi, og så taber du penge. Derfor er det ikke en god fidus at gå ud og optage et lån til at købe lejlighed til poderne. Du bør kun foretage et forældrekøb, hvis du enten har en høj opsparing eller en stor friværdi, hvis du vil undgå risikoen for at gå personligt konkurs.

Du bør konsultere en boligadvokat med erfaring inden for forældrekøb, før du begiver dig ud på markedet. Boligadvokaten vil samtidig kunne rådgive dig om de skattemæssige forhold i forbindelse med købet. Læs mere om boligadvokater på eboligadvokat.dk