editorial

Skal din bolig indrettes eller ommøbleres? Så kan du med fordel læse med her.

Boligindretning – et personligt anliggende

Måske har du set en rigtig flot bolig i et blad eller på en af de mange bolig blogs som figurerer på eksempelvis Instagram, og ønsker dig en lignende stil. Men her skal du tænke på at det nærmest er umuligt at overføre en indretnings stil én til én.

Dit hus eller din lejlighed er sandsynligvis slet ikke disponeret på samme måde som det der er afbildet i bladet eller på bloggen. Alene den faktor kan gøre det rigtig svært at kopiere en stil uden at skulle gå på kompromis med din egen boligs udtryk.

Det kan for eksempel ikke nytte noget at prøve at lave sin toværelses Nørrebro lejlighed om til et fancy New Yorker loft med højt til loftet og et fancy industrielt look når nu den følger de helt gængse standarder og i øvrigt kun er på tres kvadratmeter.

Du kan vælge nogle elementer fra stilen, som du kan inkorporere i din indretningen. Men det giver sjældent noget godt resultat at overhælde bræddegulvene med beton eller cement, eller at kratte pudset af væggen for at få de rå mursten frem, med det formål at lave lejligheden om til noget den i bund og grund ikke er.

Du bør der imod mærke efter, og finde ud af hvad der får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis du er ked af at skulle af med den gamle kommode, du har arvet efter din mormor, fordi den ikke passer ind i stilen – så lad den stå. Det er din bolig, dit liv og din stil. Og du skaber ikke en unik indretning ved at kopiere den fra andre, og dermed give køb på din boligs egen personlige udtryk.

Du kan finde flere tips til boligindretning på Cphnyheder.dk.