editorial

Som bilejer eller bilist er det noget at det mest irriterende at opleve at få et stenslag på ens forrude. Ikke fordi det er dyrt eller besværligt at få lavet, men fordi det er næsten umuligt at undgå og når det sker, bliver man så forskrækket. Det rangerer næsten på linje med at komme ud til et fladt dæk eller en snedækket bil. 

Oplever du et stenslag på din forrude er det en god ide at sætte et stykke tape eller pladser på stenslaget. Det gøre det sværere for stenslaget at arbejde sig videre og blive større, så det ikke er muligt at reparere stenslaget og det bliver nødvendigt i stedet at udskifte hele ruden.

En hurtig og nem stenslagsreparation

En hurtig og nem stenslag reparation er at fortrække frem for en udskiftning af hele ruden. Det tager en 15-20 min at få repareret ruden, hvorimod at det nemt kan tage et par dage at få udskiftet ruden. Især hvis der først skal hentes en original rude hjem. Det er vigtigt at hvis ruden skal udskiftes, at det er en original rude, da det ellers kan påvirke din bils værdi.

Husk at undersøge om din bilforsikring dækker, nogle forsikringer gør men ikke alle. 

Når en rude skal repareres for et stedslag er det kun muligt, hvis stenslaget er mindre end en 2 kr. Hvis den er større skal ruden udskiftes. Der fyldes ved hjælp af et vaccum værktøj lim i revnen og ved hjælp af UV stråler sikres det, at selv den allermindste revne får lim. Samtidig fjerner UV strålerne den overskydende lim og ruden er efterfølgende så god som ny.

For at mekanikeren kan lave ruden må den ikke være våd og han starter med at rengøre ruden. Dermed sikre han at limen som bruges, sidder bedre fast i revnerne.