editorial

Åh, det herlige friluftsliv, hvor man kan tøffe lidt rundt og ordne haven i ens eget tempo, eller man kan sætte tempoet op, hvis man er ansat som gartner i herning, for lige at tage dette konkrete eksempel, som kan virke specifikt, men som sagtens kan tænkes at være gældende for en som gartner.

Eller hvad med det lidt mere specielle tilfælde, hvor man har specialiseret sig og er blevet anlægsgartner for at kunne ordne haver og gøre dem flotte i, ja, netop det midtjyske, hvor der er godt med albuerum og rigeligt med haver, der skal gøres pæne eller ligefrem oprettes helt på ny, måske endda rettes op på.

Men er det et arbejde for dig, for på trods af vores favnfulde beskrivelse med rigeligt med ansvar, godt vejr og lignende, så er det jo ikke altid sådan, Danmark ser ud?

Og vi bliver netop i tilfældet, at du skal være gartner i Danmark og ikke udlandet.

For du ved jo, at vejret er omskifteligt i Danmark, så den ene dag kan det være perfekt vejr til at gå rundt udenfor, måske endda også hele natten under de lyse nætter.

Den næste dag kan vejret så have skiftet 180 grader, dog ikke i temperatur, men i omstændighederne, så det nu er blæsende og stormende.

Så er det her, at de indendørskontorfolk ikke misunder dem, der arbejder udenfor, som de måske misunder maks et par uger om året.

Og du kan jo ikke bare blive hjemme eller arbejde hjemmefra, når arbejdet befinder sig udenfor, og der er en deadline, der puster en i nakken.

Desuden kan det være, du er allergiske overfor en bestemt type pollen, men at du så bare undgår arbejde med haver med den slags, men blæsten kan jo fordele pollen til lige der, hvor du er.

Derfor skal du stærkt overveje, om det er noget værd for dig at være gartner – selvom det bestemt er et sejt job!