editorial

Mange bilister oplever at få et stenslag på deres forrude. Det har ingen betydning, om de er erfarne bilister eller lige har fået kørekortet. Det er nemlig svært at undgå fra tid til anden at få et stenslag. Man kan være uheldig og få det flere gange indenfor kort tid, der kan også gå år imellem.

Når man har fået et stenslag er der 2 muligheder. Man kan få stenslaget repareret, hvilke er det hurtigste, nemmeste og absolut billigste. Hvis stenslaget er så stort at det ikke kan repareres skal den gamle rude udskiftes.

Udskift den gamle forrude med en ny, er noget mere omstændigt og du skal regne med at du skal undvære din bil i op til 2 dage. Det skyldes at der ofte skal bestilles en original rude hjem først. Det er vigtigt at du sikre dig at værkstedet bruger originale reservedele, da du ellers kan risikere at din forsikring ikke dækker eller at din bil mister værdi.

Find det bedste værksted

Hvis du har en bilforsikring der dækker stenslag, kan det jo i princippet være underordnet hvilke værksted du vælger, da forsikringen dækker, men det kan stadig være en god ide lige at undersøge hvad andre kunder har haft af oplevelser med værkstedet, hvis du ikke kender det.

Det vil jo være ærgerligt at lave en aftale om at aflevere bilen på værkstedet eller en aftale om at de henter den og så dukker de ikke op. Måske har du taget fri eller arrangeret anden form for transport, som så må aflyses. 

Brug derfor tid på at undersøge hvad andre kunder har haft af oplevelser med værkstedet. Det kan du f.eks. gøre på Trustpilot. Husk at man er mere tilbøjelig til at skrive efter en dårlig oplevelse, end ved gode så tag det skrevne med et gran salt.