editorial

Når man skal foretage vurdering af huset, så skal man kigge på rigtig mange parametre.

Det kan du bare læse lidt om videre her: https://www.mmliving.dk/vurdering-af-hus/

Der er mange forskellige tidspunkter, man har brug for at få vurderet et hus, og det kan både være som husejer i forbindelse med et ejerskifte, overdragelse til ens nærmeste, ved arv; eller hvis man er køber, der gerne vil have foretaget en vurdering af det hus, man har udkig på.

Måske er man ikke enig i den ejendomsvurdering, der ellers har været, så man får nogle andre eksperter til at kigge på den, og hvis man må, så kigger man også ind i huset for at foretage sin egen vurdering sammen med eksperter.

Det kan ikke være et forsøg på at forsøge at få et stort afslag i prisen hos sælger, men simpelthen bare fordi man vil være sikker på, at man betaler helt korrekt for det, som man gerne vil købe.

Det er jo vigtigt at opretholde et godt forhold mellem køber og sælger helt til døren.

Men årsagen til at skulle have foretaget en vurdering af huset kunne også være, at man gerne vil have lagt ens huslån om, renten er steget eller faldet, så ens betaling på huset skal stemme overens med dette, og så vil man gerne have en vurdering af dette.

Renten kan jo stige og falde markant, så det kan få stor betydning for, om man stadigvæk har råd til at sidde i huset eller ej.

Dog kan det også tænkes, at man gerne vil tage et lån i huset og udnytte friværdien til at investere i noget andet, man kunne tænke sig.

Så er det ofte banken, der gerne lige vil se nærmere på huset beskaffenhed for at vurdere, hvad der kan blive til at låne fra ud fra husets værdi.