editorial

Blomster kan man stort set give til alle anledninger.

Det er en af årsagerne til, at man kan bestille buketter i både butikker og online til levering, hvor man kan bestemme ikke bare anledningen, men også stemningen der skal være ved den buket, som man sender – hvorfor det er op til den kreative blomsterdekoratør at tilpasse det derefter.

Og sådan gælder det da også, hvis man er den gammeldags type, der selv plukker en bukket udenfor fra egen have, eller man bare samler den ind på vejen af blomster i Nakskov for eksempel på vej på en date.

Men nogle gange kan det gå galt.

Her tænker vi ikke så meget på, at man kan komme til at give blomster til en allergiker, men at man også kan ramme uheldigt med blomsterne, og igen menes ikke, at man har stavet forkert på den følgende seddel, eller man bytter rundt på navnene.

For det første er der jo det med, at man skal tænke over, at nogle blomster samt farver sender nogle bestemte tegn og signaler, og nogle mennesker går meget op i det – derfor kan man for eksempel være uheldig med en bårebuket, hvis det er nogle lidt for opløftende og lalleglade blomster, der er med der.

Så selvom man måske ikke selv tænker over det med afsendelsen af blomsterne, og dekoratøren er måske ikke selv bekendt med det, så er det jo modtageren, det handler om.

Desuden er der også det med, at man måske ikke kender eller har glemt, hvad afsenderens præferencer til blomster er.

Derfor synes man måske selv som afsender, at nogle bestemte blomster er flotte, men måske er det så netop dem, som modtageren ikke bryder sig om.

Man skal selvfølgelig også passe på med at gøre det til en videnskab, da det jo er tanken, der tæller – men man kan jo godt gøre det lidt personligt.