editorial

Som mange ved, så kan man højne en måltidsoplevelse væsentligt ved at akkompagnere menuen med de helt rette drikkevarer. I mange år har det fortrinsvis været vinkortet, der har domineret – og alle velrennomerede restauranter har sommelier ansat, for at sikre at gæsten får den helt ultimative smagsoplevese.

De seneste år er der dog sket en forandring – nu er det ikke kun vin, der finder sin berettigelse på drikkevarerkortet – også specialøl vinder fremgang, og ikke bare lidt. Stigningen i salget af specialøl er faktisk overvældende sammenlignet med tidligere, og det forstår man godt! For pludselig er en øl ikke bare en kold festivalsfad eller en flyttebajer; nej, det er en hel symfoni, der kilder dine smagsløg.

En ny hobby er også ved at få solidt fodfæste: hjemmebryg. Mange har allerede kastet sig over fritidsinteressen, der er mere trendy end nogensinde. Som autodidakt brygmester har du mulighed for at lave din helt egen unikke øl – og det uanset hvad dine smagspræferencer er! Der er simpelthen noget for enhver. Desuden er det ekstra interessant at have mulighed for at lege med krydderier, malt,- og humletyper, alkoholindhold, skumstabilitet, med videre, og herved fremhæve særlige smage i dit måltid. Hvad passer godt til en grillaften, og hvad spiller sammen med julemenuen?

Hjemmebrygning kan altså på det varmeste anbefales, og heldigvis er masser af hjælp at hente. Det behøver nemlig ikke at være hverken kompliceret eller dyrt. Besøg eksempelvis Hjemmebryggeren, der er ekspert indenfor netop ølbrygning. Her finder du alt, hvad du skal bruge – lige fra udstyr til opskrifter og krydderier. Nogle af opskrifterne har sågar vundet priser ved Danmarks Mesterskaberne i håndbrygning!

Oplev desuden hvordan dine gæster vil føle sig ekstra godt trakterede ved næste middag, når de får serveret en øl, der er brygget af dig selv. Det er både særligt og mindeværdigt, og det vil med garanti tage kegler.