editorial

Markedet for fragt og distribution i Danmark – og i resten af verden – er en sand jungle. Der findes et hav af forskellige firmaer som udbyder løsninger inden for ombringning, forsendelse og logistik – og det kan godt være rigtig svært at vide hvilken et af disse man skal vælge. Især når man ikke kender markedet fordi man ikke så ofte sender pakker.

Du kan vælge at sende din pakke med eksempelvis GLS, DHL, PostNord, DAO, FedEx, Bring, UPS eller JetPak, som er nogle af de største og mest vel etablerede spillere på den bane. Der ud over tilbyder hvert af disse selskaber en bred vifte af forskellige produkter, hver især indeholdende specifikke tjenester og ydelser – til forskellige priser. Og de aktuelle dagspriser på forsendelse kan, som om det ikke var svært nok i forvejen, også variere.

Hvordan finder jeg den billigste forsendelses metode?

Hvis du vil være helt sikker på ikke at betale for meget for forsendelse af din pakke skal du således have tjek på en række parametre. Først og fremmest er det selvfølgelig påkrævet at du kender din pakkes mål og vægt, når du skal beregne fragt prisen.

Du skal også kende adressen på din modtager. Der kan være stor forskel på omkostningerne ved din forsendelse afhængig af om pakken skal sendes til en modtager inden for Danmarks grænser, om den skal sendes inden for EU eller til et andet EU land, eller om den skal krydse kontinenter og verdens have – eventuelt ved hjælp af luft post. Du skal finde ud af om din forsendelse skal fortoldes. Og så skal du i gang med at undersøge de enkelte service udbydere for de aktuelle priser på din forsendelse.

Du kan også vælge den lette løsning og lade en forsendelses portal udregne prisen for dig. Find den mest optimale send pakke pris på sendpakkepris.dk