editorial

Kan du huske dengang, hvor man sendte et brev eller en pakke, og så ville der maks gå et par dage, hvis man sendte indenrigs, før den var fremme – gik der faktisk over tre dage, begyndte man at undre sig – hvorefter postbuddet gladeligt stod parat ved ens hoveddør til at levere pakken til en?

Ellers kendte man nok hinanden nok til, at det givne postbud ville vide, hvor man kunne stille pakken, så kun ejeren fandt det.

Vi behøver vist dårligt forklare, hvordan den service er gået nedad bakke og blevet utroligt upersonlig, for de fleste af os er jo i kontakt med postvæsenet på en eller flere måder i løbet af kort tid.

Om det så er ved at sende breve, modtage regninger – til tiden – sende en pakke til en ven; drive erhverv, hvor man skal sende mange pakker eller lignende.

Send pakker med pakkeboks, da det er fremtiden

Nu om dage reklamerer mange hjemmesider, der sender varer ud, at man kan have dem i løbet af få dage, men så skal man betale kassen, og så kommer pakken måske kun frem til et sted, hvor man alligevel skal ud at afhente den – inden den bliver sendt tilbage!

Et af de nyere tiltag er send pakke pakkeboks, hvor man har opstillede standere med mange rum i, hvor der er plads til at fra små pakker til store pakker i.

Så modtager man en kode, som man kan åbne en luge med, hvor den pakke så vil være i, som der er blevet sendt til en. Nogle gange kan man også sende denne vej fra.

Man forsøger at romantisere det i reklamerne og sende tankerne i retning af patos fra gamle dage, men sandheden er jo, at det er endnu en serviceforringelse, hvor man ikke får bragt pakkerne lige til ens dør.