editorial

Skal du sende en pakke? Så er der mange ting du skal overveje. Ud over det at du selvfølgelig skal have styr på pakkens data skal du også finde ud af hvorledes forsendelsen skal foregå.

Hvad vil det sige at sende pakke med omdeling?

Du kan som afsender vælge om du vil give din modtager mulighed for at få pakken bragt til døren. Dette kaldes for forsendelse med omdeling, og står i modsætning til forsendelse til pakkeshop, pakkeboks eller service point.

Når du vælger at lade forsendelsen foregå via omdeling vil distributøren sørge for at pakken bliver bragt ud til modtagerens adresse. Findes modtageren ikke hjemme på adressen vil pakken komme retur til centralen, og modtageren vil modtage en meddelelse om hvor han eller hun kan hente sin pakke efterfølgende. Her er der som regel tale om en nærliggende butik eller et supermarked som har en aftale med pågældende pakkepost firma om udlevering af pakker.

Er det altid en fordel at send pakke med omdeling?

Når du som afsender står for at skulle vælge hvorvidt din pakke skal sendes med omdeling eller ej er det en god idé at overveje om det er en reel service. Pakkepost med omdeling kræver jo at din modtager er at finde på den pågældende adresse i det tidsrum pakken bringes ud.

Med mindre der er tale om en erhvervs adresse, og leveringen foregår inden for almindelig kontor tid, kan der godt være en sandsynlighed for at modtageren ikke befinder sig på adressen hele dagen. Derfor kan du med fordel give din modtager muligheden for i stedet at vælge afhentning i pakkeshop. Denne løsning kan hurtigt vise sig at være langt mere fleksibel – og som regel også billigere end forsendelse med omdeling.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved omdeling på Sendpakkemedomdeling.dk