editorial

En ting er sådan noget som, at man får en masse spam i ens indbakke.

Det kan man trods alt filtrere fra, og det er de fleste filtre blevet gode til at sortere fra, så du ikke skal forholde dig til den slags. Og ellers er det jo bare noget med at lade være med at klikke på de mails.

Men noget andet er, når man så pludselig oplever, at der er nogen, der har flænset ens bankkonti på baggrund af, at de har fundet ens vigtige oplysninger til den slags ved at kunne læse ens mail.

Man mener jo, at ens mail er personlig post, som andre ikke skal læse i, men når du smider et brev i postkassen, kan du jo risikere, at der er nogle, der fisker brevet op igen med line og krog.

Det er dette, du skal hindre elektronisk ved at få en krypteret email.

Med en krypteret mail er dine oplysninger fortrolige

Du kan få din email krypteret af nogle kyndige på området, eller du kan forsøge dig frem selv med, hvordan man gør, men når der er tale om, at uvedkommende kan få fat i personfølsomme oplysninger, så er det måske bedst, at man får kloge hoveder til at gøre det for en.

Det er jo ikke til at holde ud, hvis man ender med ikke at turde sende seriøse mails, fordi man er bange for, at andre læser med.

Men ingen man bliver helt paranoid, så sker det heller ikke alt for tit, men derfor er det en god foranstaltning og en sikring af få krypteret ens email.

Nogle personer nøjes med at gøre det med deres arbejdsmail, hvis man nu sender vigtige informationer rundt her, mens andre vælger at gøre det med deres private mail, fordi de handler online med denne.

Andre vælger af gode grunde at gøre det med begge email-adresser og de andre, de bruger.