editorial

Nærmer dit barn sig teenager årene – og orker du ikke flere fidget spinners eller digitale spil? Så kunne du overveje at forære ham eller hende en professorterning.

Hvad er en professorterning?

En professorterning, eller en Rubiks Cube som den rigtig hedder, er groft sagt et kombinations puslespil i 3D. Professorterningen blev opfundet i 1974 af Ernő Rubik som var billedhugger og professor i arkitektur.

I 1980 vandt Rubiks Cube specialprisen Bedste Puslespil ved den tyske pris uddeling German Game of the Year. Alle, som er vokset op i 80’erne, husker professorterningen i den ene eller den anden form. Rubiks Cube anses for at være verdens bedst sælgende stykke legetøj.

Den originale Rubiks Cube er en terning hvor hver af de seks sider er dækket af ni (3 x 3) kvadratiskeklistermærker i en af de seks farver hvid, blå, orange, rød, grøn og gul, som hver især er sat fast på en kube i tilsvarende størrelse. Senere er man gået over til at bruge farvede plast paneler da klistermærkerne alt for hurtigt slides af. Den hvide side sidder modsat den gule, den blå modsat den grønne og den orange modsat den røde.

Inden i professorterningen sidder en dreje mekanisme som muliggør hver side at dreje uafhængigt af de andre hvorved farverne blandes. For at løse gåden skal hver side føres tilbage til udgangspunktet og dermed blive ensfarvet. Og her i ligger den udfordring som mange Rubiks fans stadig kæmper med.

Hvorfor skal jeg købe en professorterning?

Den ægte professorterning er et rigtigt fysisk stykke legetøj – ikke virtuelt på en skærm. Det betyder at du har din professorterning mellem hænderne og skal bruge såvel hjerne som finmotorik. Dit barn vil således kunne optræne fingerfærdighed som evnen til abstrakt og rumlig tænkning med en professorterning – noget som ofte kan mangle i en digital verden.

Køb professorterning på MasterCubeStore.dk