editorial

Uheldet kan lige pludselig være ude. Din rude er blevet smadret af et træ, en sten, et dyr, i et mindre uheld eller noget helt femte. En forrude er sart og holder ikke til de helt store slag mod den. Du kan derfor komme ud for at skulle have sat ny forrude i din bil.

Men hvad koster det? Hvilken pris skal du regne med? Er det altid nødvendigt at skifte hele ruden? Læs meget mere i denne artikel, og få svar på alle dine spørgsmål.

Stenslag kræver sjældent forrudeskift

Drejer det sig om et mindre stenslag i forruden? Så er det sjældent, at hele forruden skal skiftes. Det vil ofte kun være, hvis du har ventet for længe med at få den skiftet. Det skal helst ske så hurtigt som muligt – specielt hvis der er frost, som kan gøre skaden endnu værre.

Få skiftet forruden med det samme

Hvis du har fået smadret forruden på bilen, kan du lige så godt få det lavet med det samme. Det er både uforsvarligt og ulovligt at køre rundt med en smadret forrude. Typisk vil du få autohjælp til at hente bilen, da den kan være umulig at føre nogen steder hen. 

Den nye rude kan monteres af dit autoværksted eller et glasfirma, som specialiserer sig i at skifte ruder på biler. Det er op til dig. 

Sådan finder du din pris 

Det afhænger af, hvilken bil og model du har. Men også om det kun er forruden, der skal skiftes. Er der andre ruder, der er slået i stykker? Sidst men ikke mindst vil prisen også variere, alt efter hvem der skifter ruden for dig.

Du kan læse meget mere om at få skiftet forrude hos forrudepriser.dk – her kan du også se sammenligning af forskellige firmaer og finde frem til en god pris.