editorial

Der er formentlig nok nogle mennesker, specielt amerikanere, der stadig ser det som noget pompøst og sejt, at man ejer en gigantisk benzinsluger af en bil, som man benytter hver gang, bare man skal to gader væk.

Vi danskere er bedre til at gå og cykle, men man kan også argumentere for, at vi også har et ret så fladt land, så det er lidt lettere for os at komme omkring – og så er landet heller ikke så stort.

Men det er bare stadig praktisk at have biler derhjemme i husstanden.

Ja, du læste korrekt: “biler” i flertal, for de fleste familier har så travlt nu om dage, at både mor og far har brug for en bil for at komme frem og tilbage på arbejdet, hvis man da ikke lige bor inde eller i udkanten af en stor by, så man kan stole på, at der er rigeligt offentlig transport at benytte sig af.

Miljørigtige biler sikrer kloden

Vi vil jo gerne forurene mindre, og vi ved godt, at sådan noget som at bruge biler ikke er godt for miljøet, men samtidig kan man ikke undvære dem.

Så man bør lytte til kundernes behov og fremfor at forsøge at få dem væk fra bilerne, så skal man måske konstruere nogle biler, der er gode for miljøet.

Det sker heldigvis allerede ved, at man (igen) forsøger at få elbiler ind på markedet, men de kan nok laves endnu mere miljørigtige, hvor man får dem til at køre langt på literen, eller man ligefrem får dem til at køre på noget andet end konventionelt brændstof.

Vi forsøger heldigvis nu om dage at begrænse vores brug af bilerne, hvis man vi kan finde en mere miljøkorrekt måde at transportere os på, og så forsøger vi at køre sammen i bilerne, når vi kan gøre det, end at sende mange biler på gaden i samme retning.