editorial

Er du glad for asiatisk mad, men kan det godt være svært at lokke de små i familien med de sarte smagsløg med på idéen? Så kan du eventuelt prøve med den danske variation over temaet ”karry” med klassikeren kylling i karry. Dansk kylling i karry er ikke nær så stærk eller spicy som dens østerlandske forlæg, men er stadig en særdeles velsmagende og aromatisk ret, som falder i de flestes smag. Kylling i karry kan krydres efter behag og temperament med ekstra ingefær, hvidløg, chili eller karry pulver, og eventuelt spises med en stærk eller mild Mango Chutney, alt efter hvor eventyrlysten man er.

Kylling i karry – en nem genvej til lækker aftensmad

Det er ikke altid, man føler, at man har overskuddet eller tiden til at tilberede aftensmad fra bunden af – især hvis man først skal hente børn og dernæst købe ind. Mange bliver fristet til at springe det hjemmelavede aftensmåltid over til fordel for fast food eller færdigretter fra supermarkedet. Men dette er dyrt i længden – og faktisk også usundt. Samtidig er der mange fordele ved at tilberede sin egen mad, især for børnefamilier. Med et hjemmelavet måltid har du selv fornemmelsen af, hvor mange kalorier og tilsætnings stoffer, hver enkelt portion indeholder. Og dine børn kommer til at vokse op med et forhold til mad, som handler om, at et hjemmelavet måltid er det mest optimale.

Lækre måltider til flere dage med kylling i karry

Hvis du stadig ikke er helt frisk på at skulle lave kylling i karry fra bunden hver eneste dag, kan du med fordel producere en stor portion ad gangen. Kylling i karry kan nemlig sagtens tåle at stå i køleskabet – faktisk bliver retten bare mere velsmagende af at trække et par dage. Og kylling i karry kan med fordel fryses ned i op til et par måneder. Se den fulde opskrift på kylling i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry