editorial

Halloween, fastelavn, temafester… Hvorfor er det så sjovt at klæde sig ud? Selvom moden skifter år for år, kan man regne med en ting. Udklædning går aldrig af mode, det er virkelig underholdende at være klædt ud som en anden eller nogen fra en anden tid.

Man kan for eksempel klæde sig ud som en fra:

1920’erne

I 1920’erne skulle kvinderne have en lidt drengeagtig silhuet, og måden at opnå dette look på var at tage de formløse flapperkjoler på, der var på mode på daværende tidspunkt. Korsetter blev erstattet med de nye slip-on kjoler der var lette at danse i. Charlestondansen eksempelvis, blev gjort meget lettere ved at gøre kjolerne kortere. Derudover lod kvinderne deres lokket falde og fik klippet deres hår i en kort drenget stil, der passede godt til den nye stil. Flapperstilen er altid en sjov idé til en udklædnings- eller kostumefest

1930’erne

I 1930’erne skulle man virkelig være glamourøs, da Hollywood-film inspirerede mange modetrends. Fjerboaer var ikke et usædvanligt syn og selvom nederdelene blev kortere, var stilen i 1930’erne lidt mere konservativ i forhold til den stil, der var blevet populariseret af Flapperne. Klassiske stilarter blev normen, da den gennemsnitlige person ikke længere havde råd til moderigtigt tøj, der bare ville blive brugt til en aften på byen. For kvinder var taljen tilbage, så den kvindelige form igen blev fremhævet.

1940’erne

På grund af Anden Verdenskrig og den efterfølgende rationering af stof blev stilarter i dette årti mere kedelige. Moden i denne periode havde militær indflydelse, inklusive introduktionen af ​ jumpsuits. Jumpsuits er et stykke praktisk tøj designet til at det hurtigt kunne tages på i tilfælde af et pludseligt angreb eller når advarselssirener lyder. Et populært kostume der stammer fra denne tid, og som altid er et hit når man skal til fest. er Rosie the Riveter (eller på dansk ‘Nitteren Rosie’). Hun er bestemt ikke kedelig.

Der er masser af spændende kostumer, som man kan lave eller købe hvis man skal til fest i udklædningstøj. Få idéer til kostumer her: https://www.partybutikken.dk/