editorial

Man skulle ikke tro, at det var nødvendigt med et indlæg om, hvordan man gebærder og opfører sig, når man bor på hotel, men det har vist sig, at det er nødvendigt.

Emma Gad ville vende sig i sin grav, men det lader til, at mange moderne mennesker – også danskere – ikke formår at tænke længere end egen næsetip eller lige sætte sig ind i, hvad der intuitivt burde være anstændigt at gøre, når man ikke er derhjemme.

Som minimum burde man da tænke, at man skal opføre sig, som hvis man var der derhjemme.

For selvom man har betalt for en vare og en ydelse, er det jo ikke ensbetydende med, at man bare kan te sig, som det falder en ind at gøre det, og her mener vi ikke bare, at grænsen går ved, når man gør noget ulovligt.

Der er åbenbart sket et skel ved, at man tror, man ejer stedet eller som udgangspunkt kan gøre, som man lyster med et hotelværelse, fordi det er ens eget i den betalte periode, hvor personalet skal hoppe og danse ved ens mindste vink.

Man har slet ikke tanker på andre gæster eller acceptere, at man ikke kan få tingene som derhjemme til mindste detalje.

Derfor synes vi, at om du så skal på hotelferie i Spanien i flere uger eller blot have en enkelt overnatning i Viborg på et mindre hotel, så skal du tænke over, hvordan du behandler stedet og efter lader det, som du modtager det.

Så sørg for at behandle stedet, som skulle du selv gøre rent bagefter; lad være med at ødelægge noget, og gør i det mindste lige groft rent, inden du forlader stedet, så der i det mindste ikke ligner og lugter som en kloak.

Husk også at tjekke efter, at du har fået taget alle dine ting med hjem.