editorial

Hvis man er gangbesværet og har langt til den, der skal modtage pakken, eller man driver erhverv, hvor det vil kræve for meget af en at sende alle ens varer ud til kunderne eller betale en ansat for at gøre det, så er der bestemt god grund til at sende pakke!

Men ellers kan man begynde at overveje, om det egentlig ikke bedre kan svare sig at pakke den givne ting ned minimalt og køre ud med den, da prisen på brændstof eller prisen på den offentlige transport efterhånden kan vejes op med prisen, man skal bruge på at sende pakken.

Og ofte er det jo uden omdeling, hvorfor modtageren alligevel skal ud at hente pakken – og bor man langt ude på bøhlandet, kan det godt komme til at tage noget tid og blive virkelig besværligt.

Er man endda for længe om at hente pakken, bliver den sendt retur, og så er det forfra med processen…

Måske levere pakken selv?

Derfor kan det måske forsvare sig, hvis du sjældent skal sende pakker – også selvom det ikke er noget skrøbeligt – om det ikke var bedre, man selv brugte tiden på at levere pakken.

Man har jo trods alt også godt af at komme lidt ud.

For foruden prisen på forsendelsen, chancen for at få pakken retur, at den ikke bliver omdelt, går i stykker eller bare forsvinder, så skal man jo også købe noget, den kan pakkes ned i; der skal måske boblefolie i, så forsendelsen er beskyttet, og så er der også udgift til en pakkelabel.

Er du virkelig uheldig, hvis du skal sende over landegrænser, kan der komme told og afgifter på, eller den bliver måske tilbageholdt, så du aldrig ser den igen.

Der er efterhånden mange gode argumenter for, hvorfor man selv kan bruge tiden og kræfterne på at levere den forsendelse selv.