editorial

Valget af ens terapiform kommer jo især an på, hvad man går og kæmper med, om det så er alene eller sammen med andre.

Desuden skal det også passe sammen med, at du kan finde den terapibehandling, du brug for, i det område, du bor i, så du ikke skal rejse uanede afstande hver gang for at få lidt behandling.

Derfor kan man have brug kranio sakral-terapi i Bogense, psykoterapi i København eller hypnoterapi i Højbjerg, bare lige for at nævne nogle meget specifikke former.

Men som nævnt skal disse behandlings- og terapiformer også passe til det, man går og rutter med.

Måske har man ondt i kroppen et fysisk sted, hvorfor man skal bruge en form for terapi, der går direkte ind og healer på det område.
Dette kan gøres over en enkelt omgang nogle gange, eller også skal man igennem det flere gange, før skavanken er helbredt, men det kan også tænkes, man løbende skal behandles for det, for at man kan leve nogenlunde med problemet resten af livet.

Problemet kan også sidde i hovedet, hvorfor man kan have brug for samtaleterapi med en psykolog, der eventuelt måske henviser en til, at man har brug for noget stærkere hjælp, som en psykiater kan give en i form af flere samtaler og noget psykofarmaka.

Her kan det komme på tale, at man bliver indlagt eller ambulant indlagt, hvis man lige skal have taget toppen af problemet sammen med professionelle behandlere.

Dog er det også værd at bemærke, at der findes terapi, der ikke er videnskabeligt anerkendt, men som angiveligt har givet positive resultater med sig i kølvandet for flere mennesker.

Og hvorfor skulle man fornægte noget, hvis det kan hjælpe en?

Dog er det vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft, når man skal vælge terapi, da der er mange penge på spil, og disse penge helst ikke skal gå til spilde.