editorial

En høreklinik er en klinik som i enten offentligt eller privat regi tilbyder høretests og rådgivning omkring eksempelvis høreværn eller høreapparat. Hos en høreklinik kan du få udført en test af din hørelse og dermed finde ud af om du har en hørenedsættelse – og hvad omfanget af denne i givet fald er.

Hos en høreklinik kan du også få svar på om du lider af andre lidelser som vedrører din hørelse, for eksempel tinnitus, otosklerose eller acusticusneurinom som er en godartet knude i den interne øre kanal. Og så vil de dygtige folk på en professionel høreklinik kunne rådgive dig omkring dit videre forløb.

Hvornår skal jeg besøge en høreklinik?

Du bør aflægge din lokale høreklinik en visit hvis du oplever at din hørelse forstyrres eller dele heraf forsvinder. Man kan opleve midlertidigt høretab i forbindelse med sygdom eller traume – men hørelsen skulle meget gerne vende tilbage efter et stykke tid, helt i løbet af få dage. Sker dette ikke er det på tide at opsøge en høreklinik.

Det samme gælder hvis du oplever en højfrekvent hyletone som ikke vil gå væk. Er du oppe i årene bør du altid opsøge en høreklinik hvis du oplever hørenedsættelse. Dette kan nemlig sagtens være alders betinget og et resultat af begyndende forkalkning. Er hørelsen forsvundet kommer den ikke igen, når høretabet er alders betinget. Og så vil du med meget stor sandsynlighed få brug for et høreapparat.

Hvor finder jeg en høreklinik i Roskilde?

Er du bosiddende i Roskilde kan du med fordel vælge Speciallægens Høreklinik ApS som din høreklinik. Hos Speciallægens Høreklinik ApS kan du altid få udført en grundig, professionel høretest som kan danne grundlag for en eventuel behandling med høreapparat. Læs mere om Speciallægens Høreklinik ApS og bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest på slhk.dk