editorial

“DIY” står jo for “Do It Yourself”, og det kan være alt fra en filosofi i visse brancher, hvor man vælger at være uafhængig af andre indflydelser og gøre tingene på ens egen måde, uden man skal tage hensyn til andre.

Men det kan jo også direkte oversættes til dansk som “gør det selv”. Og så forbinder de fleste det nok med håndværksaktivitet, hvor man arbejder med den slags derhjemme, i haven eller andre steder, hvor man gerne vil vise for sig selv og andre, at man kan ordne den slags ting selv.

Dog kan det nu om dage også trækkes ud til at tælle andre ting, som kan være alt fra et hobbyprojekt, til at man har nogle ansvarsområder, som man gerne vil tage sig af på egen hånd.

Det kan være fordi, man har fået pålagt sig dette ansvar, men det kan også være fordi, man netop trænger til at lave noget, der ikke handler om ens daglige arbejde.

Hvad skal man så lave af DIY?

Således kan sådan noget med DYI være noget, man laver som fritidsbeskæftigelse, der står i skærende kontrast til det, man laver på ens arbejde.
Her arbejder man med noget, som kan tage lang tid at lave, fordi man skal fremstille hver enkelt del selv, indkøbe dem langt væk fra og så videre.

Men det gør ikke det store, for man har ikke travlt med det. Man vil netop gerne fordybe sig i dette.

Måske er det faktisk blevet et krav fra ens behandler, at man skal undgå stress, jag med videre, hvor man lukker sig inde med et projekt, hvor man kan koble hjernen fra og helst lave det alene, så man lærer at finde ens indre ro.

Dog kan det også være lidt det modsatte, at man gerne vil finde et nyt fællesskab, hvor man laver noget sammen for at skabe et sammenhold.

Du kan finde endnu mere inspiration til den slags her: livsstilsbladet