editorial

Et nyt år betyder for mange også forskellige nytårsfortsæt. Og hvert år er det især sundhed, som står øverst på listen. Der er dog alle gode grunde til at droppe nytårsfortsættet og i stedet starte på en sund livsstil, når du beslutter dig for. Selvom det ligger i ordet, så er glemmer mange nogle gange, hvordan en sund livsstil tager tid og kræver tålmodighed. Hvis du derfor gerne vil igang, så kan du læse nogle gode fifs herunder til, hvordan du kommer godt i gang. 

Gode fifs til at komme igang med en sundere livsstil

En af de ting som er alfa og omega, når man ønsker at blive sundere, er kostændringer. Det mad vi spiser påvirker vores krop, vores humor, vores overskud og vores helbred. At spise sund og varieret kost er derfor en af de bedste investeringer, vi kan gøre os. Men hvor starter man? Herunder er to ting, som du kan ændre til en start. 

Skær ned på de sukkerholdige drikke

Hvis du elsker sodavand og de mange sukkerholdige drikke, så kan danskvand være et godt alternativ. Eller naturligvis bare vand. 

Spis mad med mere fiberrigt indhold

Hvis du elsker hvidt brød i alle de former, det kommer i, så ved du måske også, hvordan det er hurtige kalorier – og det betyder, at det hurtigt kan få dit blodsukker til at stige, og at du ikke være mæt i særlig lang tid. Det kan derfor være en idé at skifte det hvide bød ud. Heldigvis er det nemt at orientere sig i supermarkederne. Du kan bl.a. kigge efter brød, som har nøglehulsmærket og fuldkornslogoet. På den måde får du et sundere alternativ end det brød, som er uden. 

Hold dig aktiv 30 minutter om dagen

Det er heller ingen hemmelighed at motion og en aktiv livsstil er et must, hvis du vil være sundere. Det er utrolig mange fordele ved at holde sig aktiv. Motion kan være med til at holde en række sundhedsrelaterede sygdomme væk, det er med til at frigive hormoner i hjernen, som påvirker vores humør, og så påvirker motion også overskuddet og humøret positivt.