editorial

De fleste af os har igennem vores opvækst besøgt skoletandlægen eller tandplejeren på faste tidspunkter i løbet af skoleåret. Her kunne vi uden beregning få foretaget tandrettelser, lapning af huller i tænderne, rodbehandlinger og eventuelt tandbøjle, hvis tænderne var skæve, eller der var tendens til over eller under bid.

Da vi fyldte atten, var det slut med de gratis, skemalagte tandlæge besøg – og derfor, for manges vedkommende, slut med at gå til tandlæge i det hele taget. Vi ved dog alle, at det anbefales, at vi mindst en gang om året – og faktisk helst to – besøger tandlægen med henblik på et eftersyn af bisserne og en grundig rensning af tændernes overflade, tandkødslommerne og mellemrummene mellem tænderne.

Det er der bare mange, der vælger at negligere – i hvert fald ind til tandpinen begynder. Og da kan det hurtigt vise sig at være for sent.

Forebyg problemer med tænder og tandkød – besøg tandlægen hvert halve år

Når først det begynder at dunke og smerte i tænder og gummer, er det nemlig tegn på, at en betændelses tilstand har ædt sig hele vejen ind til tandens nerve. Dette kan betyde, at du skal have en smertefuld -og dyr – rodbehandling, eller måske endda fjernet hele tanden og – hvis muligt – erstattet denne med et implantat. Disse typer behandlinger er både dyre, smertefulde og langtrukne. Og så ville du nok ønske, at du havde opretholdt dine tandlæge besøg.

Ved disse kan ansatser til parodontose, karies (også kendt som huller i tænderne) eller tandbylder nemlig opdages af den erfarne tandlæge, som vil kunne sætte en forebyggende og plejende behandlings plan i værk. Samtidig vil en tandrensning kunne forringe vilkårene for de bakterier, som forårsager de værste tandlidelser. Du kan bestille tid til tandeftersyn og tandrensning hos din lokale tandlæge i Storvolde på tandlaegerne-klarup.dk