editorial

Er du netop kommet i besiddelse af et hus eller i en lejlighed, hvor badeværelset og køkkenet ikke helt lever op til dine – eller nogen som helst andre – standarder? Så bør du overveje at få renoveret disse rum før du tager fat på de andre.

Istandsættelse af køkken og bad kan betragtes som investeringer i boligen, idet du på den måde sikrer, at alle installationer er up to date. Der er således kun fordele forbundet med at renovere køkken og badeværelse. Du får lækre rum, som modsvarer dine ønsker – og huset eller lejligheden bliver mere værd, når rørføringen og de øvrige installationer er hensigtsmæssige og up to date.

Du bør dog være opmærksom på, at du ikke selv må udføre arbejde, som vedrører de faste VVS installationer i boligen. Denne form for arbejde inkluderer opgaver så som flytning af afløb, oprettelse af dræn til eksempelvis vaskemaskine eller opvaskemaskine, sløjfning eller omdirigering af gas ledninger og lignende. Til dette formål skal du have på en autoriseret VVS installatør.

Hvorfor må jeg ikke selv renovere mit køkken eller mit badeværelse?

Grunden til, at der skal en autoriseret VVS installatør på banen når det handler om de faste installationer, er af sikkerhedsmæssig art. Det kan nemlig være utroligt risikabelt selv at forsøge sig med disse opgaver. Hvis du selv roder med rørledninger i badeværelses gulvet, kan du risikere at forårsage store – og dyre – vandskader. Og her er det meget lidt sandsynligt, at dit forsikrings selskab vil dække omkostningerne i forbindelse med reparation.

Der ud over er det meget farligt selv at fuske med eksempelvis gasledninger. En enkelt utæthed kan have fatale følger, i form af gas eksplosioner eller kulilte forgiftning.

Leder du efter en dygtig VVS-installatør i Billund, som kan klare dine vvs opgaver for dig, kan du med fordel tjekke installatør firmaet Knud Petersen Filskov – læs mere på knudpetersenfilskov.dk