editorial

Moden er et sjovt fænomen. I gamle dage var der én tøjmode, som alle fulgte. Skørterne skulle have en særlig længde det ene år, og det næste år skulle de enten være kortere eller længere. Passede éns krop ikke til moden, måtte man bruge korset eller fylde BH’en ud. Og klædte man sig blot den mindste smule anderledes kunne man glemme alt om at passe ind i omverdenens billede af en god borger.

Mode i en postmoderne tid – et broget billede

Nu om stunder er mode ikke et afgrænset fænomen, men mere en form for strømning i tiden. Hvordan man klæder sig afhænger af om man har et personligt statement man ønsker skal komme til udtryk. Det er muligt selv at skabe sin egen personlige og individuelle mode, lige som det er muligt at bryde fri af alle gældende normer og stadig være med på moden – så at sige. Det er blevet kedeligt at være konform. Og ingen ønsker at blive beskyldt for at kopiere andre.

Selv det, som for få år siden ville blive betegnet som en kedelig og uopfindsom tøjstil, har fået sit eget begreb inden for moden, nemlig ”normcore”. Det er faktisk nærmest umuligt at iføre sig nogen som helst former for tøj uden at udsende et signal til omverdenen om man vil det eller ej. Det gode gamle ordsprog ”klæder skaber folk” gør sig gældende som aldrig før, i en tid hvor mode billedet er mere flydende end det nogen sinde har været.

Hvor finder jeg de bedste modetips?

Selv om der er utallige retninger inden for tøj mode anno 2020 kan du selvfølgelig godt lade dig inspirere. Du kan for eksempel læse nogle af de internationale mode magasiner, eller gå på opdagelse i de utallige mode blogs på eksempelvis Instagram. Find den rette inspirationskilde på inspirationskilde.dk