editorial

Når – og desværre ikke hvis – uheldet er ude, og du har fået et stenslag i din bilrude, skal du have hjælp. Ofte er det forruden det går ud over og der er meget få ting, du som bilist kan gøre for at undgå det. Du kan holde afstand til bilen der køre foran dig og sætte farten ned, hvis du oplever at der er sten på vejen.

Derudover er der ikke meget du kan gøre for at undgå det. Nogle gange oplever man også at man får det ene stenslag efter det andet, andre gange kan der gå årevis før det sker igen. Du kan få repareret stenslag i København eller udskiftet ruden, hvis stenslaget er så stort at det ikke er muligt at reparere ruden. Det er både hurtigere, nemmere og billigere at få repareret ruden, fremfor at få den udskiftet.

Tape som førstehjælpsudstyr

Da det er begrænset hvad man kan gøre for at undgå stenslag, er det vigtigt at vide hvad man skal gøre når uheldet er ude, så man kan nøjes med at få stenslaget repareret. Det er heldigvis meget nemt og enkelt.

Hav altid en rulle tape som en fast del af dit førstehjælpsudstyr. Bare sådan en rulle du ellers bruger, når du skal pakke gaver ind. Sæt et stykke hen over stenslaget. Tapen vil mindske revnens mulighed for at arbejde videre og blive størere. For at det er muligt at reparerer ruden, må stenslaget max. have en størrelse som en 2 kr.

Det næste du skal gøre er at undgå at køre i bilen. Det er selvfølgelig ikke muligt bare at stoppe op og køre ind til siden, med mindre at ruden er helt knust. Kør hen til en reparatør og få stenslaget lavet. Det er noget der ikke tager mere end en 15-20 min. og ruden er så god som ny.