editorial

De fleste bilister kender det; de er ude og køre, alt er stille og roligt og lige pludselig høres der et højt bang, og så er ruden ødelagt. Den er nødvendigvis ikke fuld af revner, men har fået et stenslag i ruden, der potentielt kan udvikle sig til en masse revner og udgøre en sikkerhedsrisiko for dig og andre bilister på vejen.

Derfor er det også vigtigt at oplever du at du får et stenslag, at du med det samme få det lavet. Du kan f.eks. få repareret stenslag i Århus.

Hav en rulle tape liggende i bilen

Da der prismæssigt er stor forskel på om du kan få et stenslag repareret eller om du skal have hele ruden udskiftet, er det en god ide at have en rulle tape liggende i bilen. Heldigvis er det ikke noget der fylder og den kan ligge der i årevis uden at blive ødelagt. Det er heller ikke noget der ødelægger budgettet. 

Årsagen til at det er en god ide at have liggende er at et stykke tape hen over stenslaget mindsker mulighederne for at stenslaget udvikler sig og bliver til en revne, som det ikke kan laves. Samtidig er det en god ide ikke at køre for meget i bilen, inden den bliver repareret.

Bilens bevægelser når den køre kan også få stenslaget til at udvikle sig til en revne. Stenslaget skal være mindre end en 2 kr. for at det er muligt at reparerer ruden og undgå at skulle udskifte den.

At få repareret ruden for et stenslag tager omkring 15-20 min, hvorimod en udskiftning af ruden betyder at du skal undvære den i op til 2 dage, så den rulle tape i bilen er givet godt ud. 

Husk at undersøge om din bilforsikring dækker stenslag, en ny rude og evt udskiftning.