editorial

Hvis du oplever, at din hørelse ikke er, hvad den har været, så er der god grund til at opsøge et hørecenter. Her kan du bliver hjulpet ekstra godt på vej, hvis du ønsker, at din hørelse skal forbedres. Måske oplever du, hvordan det er blevet sværere at deltage i samtaler, hvor der er flere der snakker. Eller måske er din partner begyndt at klage ekstra meget over, at fjernsynet eller radionen skrues alt for høj op, fordi du ikke kan høre, hvad der bliver sagt. I disse tilfælde er det heldigt, at der er god hjælp at hente, så du kan få mere af din hørelse tilbage. 

Det første skridt du kan tage er at opsøge et hørecenter. Her kan du bl.a. få hjælp til at først at få foretaget en høreundersøgelse. I en høreundersøgelse tester man, hvad status er på din hørelse, hvor meget af hørelsen har du mistet, og hvilke toner er det, der er svært for dig at høre. Herefter har man et bedre afsæt for at kunne finde et høreapparat, som passer til netop dig. 

Gør dig disse overvejelser, når du skal have et høreapparat

Når man er kommet til den proces, hvor man skal finde høreapparatet, så er der flere ting, man kan huske på. Bl.a. kan det være væsentligt at nævne, hvis du har bestemte fritidsaktiviteter – det kan være at du er særligt aktiv i et kor, du dyrker en fritidsinteresse eller andet, som kan stille bestemte krav til høreapparatet. Du kan heldigvis få god vejledning, når du kontakter et hørecenter

Hvis du befinder dig i Nykøbing Falster, så kan du med fordel opsøge dit lokale hørecenter. På den måde er det også nemmere at komme til og fra hørecenteret.  I Nykøbing Falster, eksempelvis, er der god og professionel hjælp at hente, hvis du ønsker et ekstra hjælpemiddel til at kunne høre mere igen.