editorial

Smukke og massive trægulve, som bærer tydelige præg af at være blevet plejet og passet efter alle kunstens regler, er blandt de største aktiver, klassiske boliger kan have. Er du således i besiddelse af et intakt – og måske endda originalt – trægulv, bruger du sikkert lang tid og mange kræfter på at vedligeholde træværket og pleje det efter alle gældende forskrifter.

Men selv om du gør dig umage, er det umuligt for dig at gardere dig imod skader, som kan fremkomme ved eksempelvis oversvømmelse, hvor fugten når at sætte sig i træværket. Et trægulv, som bliver udsat for fugtskader, kan hurtigt blive rigtig grimt. Væden får træværket til at udvide sig, hvilket kan føre til dybe revner, buler eller forskydninger i de planker, brædder eller parketter, af hvilke gulvet består. Dette kan medføre niveau forskelle i trægulvet, hvilket får det til at se grimt ud, gør det ubehageligt at betræde og vanskeligt at rengøre og vedligeholde.

Gør bod på skaden med en gulvafhøvling

Heldigvis er der ikke så langt til en udbedring af disse svære skader, som man skulle tro. I langt de fleste tilfælde vil en grundig gulvafhøvling gøre underværker for et beskadiget trægulv, hvis dette ellers er sundt, intakt, og tykt nok til at kunne tåle en gulvafhøvling.

Du bør altid få en erfaren gulvmand til at vurdere, om dette er tilfældet. Din gulvmand vil ved samme lejlighed kunne tage skaderne i grundigt øjesyn, og på baggrund heraf fastslå, hvor meget det er nødvendigt at høvle af gulvets overflade førend det bliver flot og ensartet igen.

Find professionel gulvmand online hos gkservice.dk

Du bør altid lade en dygtig og faglært håndværker forestå din gulvafhøvling. På den måde minimerer du risikoen for at anrette yderligere skader i dit trægulv. Du kan få et fordelagtigt og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafhøvling hos gkservice.dk