editorial

Trægulve er den flotteste form for gulvbelægning, der findes – altså såfremt træværket er velholdt og sundt. En bolig hvis gulve er belagt med smukt træ vil altid have et ekstra plus i forhold til huse og lejligheder hvor gulvene består af epoxy, cement, beton, vinyl, linoleum eller de moderne klik parketter som måske nok ligner ægte træ men slet ikke har samme look and feel.

Træværk giver en god og hjemlig atmosfære, føles behageligt under fødderne, og sørger for at rummene har den rette akustik. Derfor er boliger med ægte trægulve særligt populære på det danske ejendoms marked. Og af samme grund bør du passe ekstra omhyggeligt på dine massive trægulve – de er nemlig et stort aktiv for din bolig.

Hvordan passer jeg bedst mine trægulve?

Er dine trægulve malede eller lakerede er der faktisk ikke så meget du skal gøre for at vedligeholde dem. Du skal blot sørge for at holde øje med slitage. Bliver lakken eller malingen slidt igennem de steder hvor gulvet hyppigst betrædes kan det være nødvendigt at få gulvet sat i stand så forseglingen forbliver intakt.

Hvis træværket der i mod er behandlet med sæbe eller olie skal du sørge for at de bliver vedligeholdt gennem hyppig og grundig gulv vask. Disse gulv typer er nemlig særligt udsatte over for slitage. Den eneste beskyttelse, et olieret eller sæbe behandlet gulv nyder, er en hinde af sæbe eller olie som dannes i træværkets øverste lag. Og holdes den ikke stedse ved lige vil gulvet hurtigt blive grimt.

Hvad stiller jeg op med et grimt og plettet trægulv?

Hvis skaden allerede er sket kan du med fordel kontakte din lokale gulvmand med henblik på en gulvafslibning og tilhørende efterbehandling. Er du i tvivl om hvorledes du skal gribe sagen an kan du læse meget mere om gulvafslibning på hus-tips.dk.