advertorial

Der er generelt to sæsoner om året, hvor der er store flyttedage for mange mennesker, og det er ved studiestart om sommeren og om vinteren.

Sommeren er den største, hvor der endda i 2019 blev sat rekord med flest snartkommende nystartende studerende, der rykkede fra enten hjemmet til deres første lejebolig eller bare fra det sted, hvor de boede indtil da, og så for at rykke tættere på deres studiested.

Der er jo ingen grund til at hive tilværelsen op med rødderne, hvis man ikke er kommet ind på ens drømmestudie, eller hvis man netop har søgt flere steder og er spændt på, hvor man kommer ind, og de steder er forskellige steder i landet.

Nu om dage taler man om, at mange unge mennesker lever en curlingtilværelse, hvor de bliver pakket ind i vat, og forældrene klarer alt for dem, om det så er alt fra tøjvask, betale husleje til at søge job for dem.

Men generelt har forældrene i gennemsnit altid stået parat til at hjælpe deres unger med at flytte hjemmefra første gang, hvor mor har bagt lidt kager til turen, mens far hjælper med at sætte nogle hylder op i den nye lejlighed, man har fået sig som studerende, og mor holder en tåre tilbage, når de skal efterlade deres barn på egne fødder for første gang, og der mangler et medlem i husstanden derhjemme.

Men forældrene kan også hjælpe med at finde en lejebolig og sørger for, at deres barn bliver sat ind i alt fra lejekontrakter til, hvordan man afregner el, generelt lægger et budget og meget mere, hvis man ikke er vant til den slags, så man ikke skal lave nogle fodfejl, der er bindende, som man ellers kan undgå.

Ved søgning efter lejebolig kan man eventuelt hjælpe hinanden, for barnet er nok generelt bedre til at finde en lejebolig på moderne vis, mens forældrene kan hjælpe med at sige, hvad man skal gå efter, når man søger en bolig.

På boligportal.dk kan du finde en lejebolig, der også kan bruges til dig som studerende, og selv senere i livet kan du endda finde en, der ligeledes passer til dine behov.