editorial

Norge gjorde faktisk et smart træk i sin tid ved ikke at være medlem af EU.

Det kan virke som et mærkeligt postulat, når nu de fleste siger, at EU er en god ting, selvom mange lande da synes, det kan være lidt irriterende, når man skal implementere fælles regler, der skal passe på så mange, gamle nationer og tilpasses herefter.

Vi er jo ikke en ung nation som USA eller en samlet enhed som Kina, hvor der tales det samme sprog.

Europa og EU er virkelig en svær størrelse, og der er ikke alene sprogproblemerne, men der kommer også meget bureaukrati i spil, hvor nogle lande vil have undtagelser med videre – og hvor er den samlede enhed så henne i det?

Ikke desto mindre giver EU mulighed for god samhandel og styrker vores fælles økonomi og gør os stærkere som en samlet enhed.

Bliver en pakke til Norge holdt tilbage?

Men Norge er meget selvkørende, og når man ser på deres ressourcer – ikke mindst olien – så har de nok med penge at gøre godt med, indtil de omstiller sig til en grøn økonomi.

Den slags giver dem en ro, som gjorde, de kunne komme nogenlunde uskadt ud af finanskrisen.

Var Norge en del af EU, så skulle deres værdier nok fordeles til de ramte lande, og der ville være krav om specifik samhandel med videre.

Ved at stå alene kunne og kan Norge klare sig rigtig godt.

Men hvad så, når man som menig dansker gerne vil sende en pakke til Norge?
Bliver det så virkelig besværligt, når man trods alt sender ud af EU? Hvad med fragten og så videre?

Dog har vi også et nordisk samarbejde, men generelt er Norge ikke så langt væk fra Danmark, så det bliver ikke så dyrt eller besværligt at send pakke til Norge.

Ellers må du selv køre op med pakken.