editorial

Når man har at gøre med store regnskaber, så skal man næsten have en person ansat til at klare alle de bilag, bogføringer med videre, og er man et stort selskab, så har man ofte endda en hel regnskabsafdeling.

Der er nemlig nok arbejde til at lave til, at flere mennesker kan klare den slags på fuldtid, når der er meget arbejde med mange ansatte.

Nogle mennesker sværger måske til at klare den slags selv, hvis det nu er deres egen butik, der er tale om, så de ved, at tingene bliver gjort, som de selv ønsker det.

Men arbejdet med den slags efter åbningstider kan tage tid fra en, som man ellers kunne have brugt på ens andre interesser eller ved at være sammen med familien – desuden er man ofte så mørbanket og træt efter en lang arbejdsdag, at man er mere tilbøjelig til at lave fejl.

Derfor kan et godt forslag være at udlicitere den slags opgaver til nogle, der har forstand på at gøre det, og som man har tiltro til: http://kontorservicebureauet.dk/

Dog er der nogle generelle ting, som man lærer på handelsskolen om selve det at lave bogføring, som vi da lige kan fortælle dig om her, hvis du ikke allerede kender til det.

Man taler nemlig om debitor og kreditor, og på mere dansk kan man tale om, at man får penge ind, og der er udgifter, der skal anføres.

Det vigtige er dog det med, at regnskabet stemmer, som du nok har hørt en del om før, og det er da også den slags typiske fejl, man begår.

Et eksempel kan være, at man glemmer at bogføre på den ene side, når man bogfører på den anden side.

Endnu mere konkret kan det være, at man har en butik, hvor man har anført, hvor meget der er blevet solgt, men når man så tæller kassen op med pengene i, så stemmer det ikke.

Derfor handler det om at holde tungen lige i munden og er årsagen til, at man bør bede andre om at gøre det, der så ikke laver andet end at sørge for, at alt – bogstaveligt talt – stemmer.