editorial

Måske har du oplevet det før, at du shopper rundt på nettet og langt om længe finder dét, som du har ledt efter; og det er skam en reel hjemmeside og ikke nogle, der forsøger at franarre dig dine kortoplysninger med videre.

Du opdager så, at hjemmesiden har tilholdssted i USA, hvor de også sender deres pakker fra, så du ved nok godt, at det kan komme til at tage noget tid, før din bestilling kommer til Danmark.

Det er du dog indforstået med, for du kan ikke finde den givne ting andre steder, og her er den faktisk billig nok, og fragten var ikke så skræmmende, som du havde forestillet dig.

Du er ellers oplært med, at man ikke skal købe ting så langt væk fra, som skal sendes til dig – og du bør da heller ikke sende pakker i den modsatte retning som pakke til USA for eksempel – men du tager chancen her.

Hvad med min pakke i tolden?

Du har også forsikret dig om, at det ikke er ulovligt at få tilsendt denne pakke til dig med sit indhold, så du glæder dig egentlig bare til at modtage pakken, lige så snart du har lagt din bestilling.

Men så kommer du til at tænke på, at du faktisk ikke aner, hvordan pakken bliver sendt, om den skal over flere lande, eller hvad der generelt kommer til at ske.

Det blev ikke rigtig oplyst på denne hjemmeside, så hvad vil der nu ske?

Der er desværre den reelle chance for, at din pakke kan blive stoppet i tolden, også selvom den ikke skal over så mange landegrænser, hvor den så kan blive pålagt en masse told og flere afgifter.

Det er sjældent forsenderen, der skal være klar over dette: det er tit dit ansvar, når du bestiller en pakke, og det er også dig, der kan komme til at hænge på den regning.