editorial

Arbejde med træpleje kan involvere mange forskellige remedier, materialer og udstyr såsom økser, hakker, save, motorsave, stubfræsere og mere, hvilket du blandt andet kan se lidt om her med et konkret eksempel nogle, der udfører den slags arbejde: https://www.traepleje-danmark.dk/

Men du kan nok høre, at den slags værktøj ikke er noget, man giver til små børn at lege med, og selv når man er den professionelle type, der arbejder med den slags værktøj til dagligt, så skal man stadigvæk passe på.

Ingen arbejdspladser, chefer og ansatte ønsker jo, at Arbejdstilsynet skal kigge forbi og eventuelt lavere en dybere undersøgelse af arbejdsvilkårene, så man er nødt til at lukke biksen ned i mellemtiden, så chefer mister penge, mens man som ansat kan risikere at gå glip af løn.

Dog er det klart, at den menneskelige sikkerhed altid skal være i top, for menneskeliv og -lemmer kan man ikke sætte en konkret pris på: den slags er bare uvurderlige og kan ikke erstattes.

Selv hvis man kommer sig efter en arbejdsulykke, så kan der være lidt nedsat arbejdsevne, man kan føle sig radikalt anderledes, man skal måske tidligere på pension, eller man kan vitterligt have ar på sjælen, selvom de ikke kan ses af andre som ved et fysisk ar.

Derfor handler det om, at man selv sørger for ned til det mindste undgå, at der sker arbejdsulykker på en arbejdsplads, der begår sig med træpleje.

En metode er at følge Arbejdstilsynets regler på ens fagområde, specielt hvis der tidligere har været en sag på det område.

Man kan følge reglerne for brug af sikkerhedsudstyr, og det skal man, og slutteligt kan man kigge i personalehåndbogen for at se, om der er nogle beskrivelser af, hvordan man beskytter sig selv og hinanden bedst på sådan en arbejdsplads.

Mange ting kan gå galt, men det vigtigste er altid, at man kommer helskindet hjem og kan sige, at man gjorde sit bedste.