editorial

Overvejer du at søge behandling for dit alkoholmisbrug? Så læs med her.

Hvordan foregår alkohol afvænning?

Når du kontakter et behandlingscenter med henblik på afvænning af et afhængigheds betinget misbrug vil du først og fremmest blive udredt så behandlerne på centret kan få et billede at din situation. Hvis du er svært afhængig af alkohol vil du blive tilbudt en indledende afrusning som har til formål at udrense dit system for de afhængigheds skabende stoffer.

Det er meget vigtigt at denne afrusning foregår i trygge og sikre rammer, under overvågning af sundhedsfagligt personale og med mulighed for smertelindring eller indgift af saltvand for at forebygge dehydrering. At gennemgå alkohol abstinenser uden hjælp kan være meget farligt – og derfor bør du aldrig forsøge dig med afvænning på egen hånd.

Terapi og samtale er vejen til varig heling

Når først gift stofferne er ude af dit system, vil du faktisk være den fysiske afhængighed kvit. Næste skridt er at få bugt med den psykiske og mentale afhængighed. Dette sker gennem intensiv terapi, på individuel basis såvel som i grupper.

alkoholbehandling

Du vil under hele opholdet, som typisk forløber over cirka fem uger, være indlagt på centeret uden adgang til rusmidler. Til gengæld vil du døgnet rundt have mulighed for at snakke med en af de til centeret hørende misbrugskonsulenter, som står klar til at hjælpe og støtte dig igennem hele dit forløb.

En misbrugskonsulent er som regel selv tidligere misbruger, som har gennemgået et lignende forløb, og derfor kan relatere til din situation. Efter selve behandlings forløbet vil du blive tilbudt opfølgende møder, som har til formål at forebygge tilbagefald. Og du vil altid have kontakt til den af misbrugskonsulenterne som er udnævnt til at være din mentor.

Hos Behandlingscenter Stien kan du altid få tilbudt et fem ugers behandlings forløb. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.