editorial

Der er flere gode årsager til, hvorfor du bør lave mindfulness øvelser med dit barn. Først og fremmest kan det være med til at hjælpe dig barn med at forebygge stress, få en bedre nattesøvn og dit barn vil opleve at komme i bedre balance med sig selv og sin krop. Det kan være aktuelt og utrolig godt i den tid, hvor vi alle har en travl hverdag og måske bliver konstant stimuleret med ny informationer, legetøj og opgaver som der skal løses, for at vi udvikler os. Mindfulness kan dermed blive et pusterum. Et pusterum for at dit barn har tid og mulighed for at samle sine tanker og fokusere på ens vejrtrækning, hjerterytme og bare lukke alt andet støj ude. Det kan give en indre ro, hvor man kan sætte fokus, reflektere eller lade op til en ny dag, hvor der kommer nye inputs og nye udfordringer. 

Hvordan træner du mindfulness med dit barn?

Der er flere forskellige måder du kan træne mindfulness med dit barn på. Der er naturligvis de velkendte metoder, hvor dit barn kan lave noget fysiske åndedrætøvelser eller du kan læse op fra en meditations-bog fra dit barn. Uanset hvilken løsning du tror der vil fungere bedst, så er det vigtigt at finde et godt tidspunkt. Det handler om at finde et tidspunkt, hvor man har ro og mulighed for at fordybe sig. Det vil derfor være ideelt at lave meditationsøvelser inden sengetid, da det kan være med til at give en bedre nattesøvn, da kroppen falder til ro ovenpå en hektisk og måske travl hverdag. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er sikkert at dit barn har lyst eller tålmodighed til dette. Det kan derfor være en god ide at forklare formålet og se om det er noget barnet kan se en mening med. Derudover er det godt at væbne sig med tålmodighed, da barnet måske løbende har spørgsmål eller svært ved at finde ro i det. Læs nærmere om meditationsøvelser for børn her https://cphtimes.dk/.