editorial

En jukebox var specielt noget, som man så meget til på alt fra spillesteder til halballer og barer før i tiden, og enkelte steder kan man da også finde nogle af de ældre af slagsen endnu, men ellers har de været udfaset for at vende tilbage i stort omfang igen!

Vi tager lige en tur ned ad historiens allé for at vise, hvad vi mener med dette.

Da jukeboxen blev opfundet, var det epokegørende, at man havde en maskine, hvor man kunne sætte LP’er ind i, og hvor man mod betaling kunne få den til at spille numre for en.

Desuden var det meget bjergtagende at se den mekanik gå i gang, når man havde valgt en plade, som der så sirligt blev taget ud blandt samlingen og sat på afspilleren, hvor nålen blev placeret, så sangen gik i gang.

Men hvor imponerende det end så ud, så var det pludselig noget gammelt mekanik at vente og se på, når vi gik ind i den digitale tidsalder.

Pludselig var det jo bare med et klik på noget, der var på størrelse med en telefon, og så havde man stort set alt musik lige ved hånden.

Så var det pludselig bøvlet at have sådan en gammeldags maskine til at stå og fylde i hjørnet.

Alle kunne lege DJ’s nu, og der skulle ikke meget til, før man var koblet op til et par højttalere, og så var man kørende.

Men med så meget, der sker med digitaliseringen, så længes man også retur til en tid, der var mere simpel, så selvom man næsten så den velkendte jukebox forsvinde, så er den langsomt begyndt at vinde indtog igen.

Vi vil se musikken blive udtaget og sat på, og man kan endda nu om dage leje sådan en jukebox, så man ikke behøver investere i sådan en, hvis man nu bare skal bruge den til en fest eller lignende.