editorial

I gamle dage mente man, at smykker var forbeholdt kvinder, og at det var ‘fimset’, når mænd brugte dem.

Men hvis man går endnu længere tilbage i den danske historie, vil man opdage, at mænd var lige så pyntesøge, som kvinderne var – hvis de endda ikke var det i endnu højere grad end kvinderne.

I vores moderne tid er fortiden kommet igen i den forstand, at både mænd og kvinder kan pynte sig med makeup, smykker og kjoler, uden at det er så bemærkelsesværdigt, som det var for bare en håndfuld år siden.

Og i denne artikel vil vi slå ned på, hvad der efterhånden findes af smykker, som både damer, herrer og alt derimellem, og hvad man ellers identificerer sig som, kan benytte.

Man kan få smykker af mange forskellige brands til mange forskellige priser; og det samme gælder med værdien, for der er jo stor forskel på, om man har at gøre med ægte diamanter eller blot nogle, der skal ligne.

Det sidste er der intet galt i at benytte, da man kan vælge dette af økonomiske årsager, eller fordi man gerne vil bære et smykke mange gange og konstant gå og være bange for at miste det.

Smykker tæller alt fra ringe, halskæder, ankelkæder, armbåndsure, key-chains og mere til. Der er således kommet et overlap mellem, hvad man brugte for flere tusinde år siden af smykker og så i dag, hvor man for eksempel gerne vil kunne se, hvad tiden er på ens håndled.

Men noget har ikke rigtig forandret sig så meget, og det er netop, hvad der er af størst værdi og prestige i at bære af smykker i form af, hvad det er lavet af: Det vækker stadig misundelsesværdige blikke, når man kan fremtrylle smykker af guld, sølv eller diamanter.

Har fået gyldent blod på tanden efter at købe lidt smykker til dig selv?

Så skal du kigge forbi smykkedillen.dk.