advertorial

Hvor har du egentlig din nuværende bank?

For nogle har det måske været en grund, at familien altid har benyttet sig af den bestemte bank, så det ligesom har været forventeligt, at alle de andre medlemmer i familien gjorde det samme, da det kom til at vælge bank – inklusiv dig!

Eller også havde dine forældre allerede skrevet dig ind i en bank ved at åbne en opsparingskonto i dit navn. Dette er fordelagtigt for banken, da de så allerede har sikret dig som kunde.

Men kender du navnet på dine nærmeste bankrådgiver? Ja? Hvad så med at beskrive vedkommende i detaljer med udseendet?

Her kniber det også for de fleste at komme med et fyldestgørende svar, og det er da lidt uhyggeligt, at langt de fleste danskere har lagt deres økonomi hænderne på nogle mennesker, som de dårligt nok kender.

Så har du overvejet at skifte bank?

Tanken har måske strejfet dig, men du har aldrig gjort alvor af tanken og gjort tanke til handling, og sådan er der nok mange mennesker, der har det. 
Du forestiller sig, at det bliver et bureaukratisk helvede at overgå fra en bank til en anden, og der bare vil gå for meget ballade i processen til, at det kan betale sig for dig at gøre det.

Men apropos at betale sig, så er der faktisk flere eksperter, der istemmer: “skift bank!”, og så kan du faktisk spare en hel del penge.

Og vi snakker ikke håndører, vi snakker faktisk flere tusinde kroner ved at indhente tilbud fra forskellige banker, hvor du kan forhandle med dem omkring, hvilke fordele der skal tilfalde dig som kunder, som din nuværende bank ikke kan give dig.

Langt de fleste banker er jo interesserede i at få flere kunder, så ved at få dig overtalt til at skifte til dem med et økonomisk incitament, så kan det pludselig blive en givtig forretning for dig at overgå til en anden bank.