editorial

Udendørs-aktiviteter og friluftslivet er blevet mere og mere populært i Danmark de seneste år.

Det kan der være mange grunde til, men faktum er, at flere og flere prøver kræfter med livet som eksempelvis campist, hvor man har mulighed for at komme rundt omkring i hele Danmark og opleve nye steder og dele af landet, som man ikke har set eller hørt om før.

Der er et væld af campingpladser i Danmark, så det handler egentlig bare om at vælge, hvor i landet man gerne vil hen – eller måske endda bare lade sig overraske og prøve en tilfældig campingplads.

Camping er for alle

Campingferie – og livet som campist i selskab med gode venner eller den nærmeste familie – er en lykkelig stund, som de fleste vil have gavn af. Camping livet er således ikke for en bestemt udvalgt skare af den danske befolkning, men en form for ferie, som de fleste kan være med på.

Særligt for børn og barnlige sjæle er campinglivet fantastisk, da der ofte er sjove legepladser eller andre aktiviteter i forbindelse med campingpladsen, ligesom der næsten altid er andre børn og jævnaldrende at lege med. 

På den måde kan man lynhurtigt få nye venner, som man kan lege med – og måske endda mange nye venner hver eneste dag på ferien.

Også de mere luksusagtige campingferie er blevet mere og mere populært de seneste år. Det går under betegnelsen glamping, som står for glamourøs camping, og som altså indebærer, at man bor i en lidt finere hytte med gode forhold og hvor man kan sidde sammen med sin udkårne for eksempel og nyde udsigten til skov eller sø og nyde et glas rødving uden nødvendigvis at være det helt store naturmenneske.

Glamping er blevet så populært, at mange hytter har været fuldt booket det seneste år og tendensen ser ud til at fortsætte de kommende år.