editorial

Det kan lyde som et meget umiddelbart spørgsmål, men hvis man ikke har den store forstand på det med drinks, eller man først er på vej ind i at blive klog på emnet, så kan det være noget, som man gerne vil have afklaret.

Hvis du for eksempel ser på et sted, der hedder noget med drinks, som https://www.drinksshoppen.dk/ , så vil du se, at der hovedsageligt er spiritus herinde.

Her kan man for det første have den fejlagtige opfattelse, at spiritus er noget, som man udelukkende bruger til at blande op med for at lave drinks med, men det er en fejlopfattelse.

For alt fra rom til whiskey og gin har fået sin anerkendelse gennem mange år som noget, man kan nyde rent, og der er nogle af disse typer spiritus, der også har fået en renæssance de senere år.

Drinks går bedst sammen med spiritus

Men sådan har det ikke altid været, og selvom man ikke altid kan sige, at prisen hænger sammen med kvaliteten, så er der alligevel noget om det, for hvor mange af os har ikke prøvet at købe noget spiritus ind til en fest, og når man så kommer hjem, så indser man, at det er umuligt at drikke.

Derfor er man nødt til at blande det op med sodavand, saft eller noget andet, som der bedøver smagen af den “dårlige” og billige spiritus, fordi man ikke vil lade det gå til spilde, og man vil trods alt gerne have effekten ud af det.

Men at blande øl, cider eller andet i virker næsten helt forkert, og smagen vil da også være derefter.

Der er da også noget spiritus, der udelukkende er lavet til, at man skal blande det op, men sådan noget som øl og cider går bedre for sig selv, hvis man skal have en rigtig drink.