editorial

Har du nogensinde oplevet at være vidne til noget organiseret nedrivning?

Måske har det ligefrem været en bortsprængning af en bygning, som du havde sat kryds i kalenderen til at se og derfor var dukket op i god tid.

Ude på stedet opdager du så, at afspærringen – som du havde forventet – var markant længere væk, end hvad du havde troet for at se på bygningen blive sprængt bort.

Du overvejer ligefrem, om det havde været en idé at tage en kikkert med, men du kan trods alt godt se bygningen.

Langt om længe bliver det tid til at bortsprænge den, og selvom det er slut på kort tid, så er du glad for, at du dukkede op, for det var et spektakulært syn.

Du erfarer endvidere, at der dårligt nok kom støv fra bygningens nedbrydningszone og hen til dig, så hvorfor skulle du så langt væk, når det nu ikke virkede farligt?

Med nedrivning er det altid vigtigt med en sikkerhedsafstand

Her brugte vi lige et eksempel med at bortsprænge en bygning, men det kunne også være lidt mere almindelig nedbrydning, hvor man bryder det ned i etaper er erfarne folk – og dermed ikke dig.

Det virker ellers så lige til at ødelægge noget, og der er noget fascinerende ved at se ting blive destrueret.

Men derfor skal det altid gøres efter alle sikkerhedsregler og – foranstaltninger, for selvom man måske er på den (ekstra) sikre sig, så er det trods alt til gavn for dig, om man er inviteret ud for at se nedrivningen, eller man går forbi et sted, hvor man er ved at rive noget ned.

For hvis der sker bare et enkelt uheld – og det er jo menneskeligt at fejle – så kan det eventuelt blive din død.

Derfor skal du regne med endnu strengere krav til den slags i fremtiden, end der er nu.