editorial

Man skal nok være meget indbildsk eller være betalt for at sige det, hvis man synes, det er billigt at sende pakker nu om dage, om man så gør det som privatperson, eller man sender det som erhverv.

Før i tiden virkede det som en service fra vores nationale postvæsen, at de gjorde, hvad de kunne, for at vejlede og give den bedste service til at sende ens forsendelser billigst muligt; nu lader stemningen til at være vendt i den retning, hvor de ser, hvordan de lige kan skrue priserne lidt op hver gang, man skal sende noget – og se, hvordan de kan gøre det dyrere for en at sende en pakke.

Derfor har de fleste da også fundet alternativer til den slags, når man skal sende pakker, hvor mange vælger et leveringsfirma af den private slags til de forsendelser.

Gennemsku de billigste pakkeportoer

Men også disse firmaer ved jo, at de kan lukrere på konkurrence-elementet på en omvendt forstand, for alle firmaer vil jo gerne tjene penge, så på ét og samme tidspunkt forsøger de at skrue priserne lidt ned for at gøre det attraktivt at vælge dem til, men så kan der være problemer på andre områder.

Måske kan man for eksempel få en billig porto som forsendelse, men så går der længe, før pakken når frem, og så sker det heller ikke med omdeling.

Andre gange er de andre servicer med i pakken, så at sige, men så er netop pakkeportoen høj.

Derfor skal man passe på med blot at se om, om man kan få en billig pakkeporto, for der kan så være andre områder af den billige pris, som man går på kompromis med, som man ellers troede, var forventligt.

Så måske er der god konkurrence, der skulle være til gavn for kunderne, men alle firmaer vil jo gerne lukrere på en given service, og de firmaer holder øje med hinanden, så de kan sætte deres priser derefter, virker det til.