editorial

Det er ikke altid en mulighed at reparere et stenslag i bilens rude, men indimellem er det. Andre gange er det nødvendigt med et rudeskift. Læs med, og bliv klogere på området.

Vi har kigget lidt nærmere på autoruder & bilglas reparation for at finde ud af, hvornår et stenslag kan repareres og hvornår det ikke kan. Grundlæggende er der fire situationer, hvor du ikke kommer uden om et rudeskift – og det gælder:

1) Hvis der er mere end 6 stenslag i ruden

2) Hvis stenslaget sidder i synsfeltet

3) Hvis stenslaget er større end en 2-krone

4) Hvis stenslaget sidder i kanten af ruden

Vi uddyber de enkelte grunde nedenfor.

4 årsager der kræver et rudeskift

1 – har du mere end 6 stenslag? Så er du i første omgang lidt af et sjuskehoved, og i anden omgang er du desværre nødt til at betale for et rudeskift, da man har vurderet, at mere end 6 stenslag påvirker rudens sikkerhed.

2 – sidder stenslaget i synsfeltet, kan det desværre påvirke sigtbarheden og dermed sikkerheden, og så er du nødt til at betale for et rudeskift i stedet for en reparation.

3 – er stenslaget større end en 2-krone, er du virkelig uheldig, for dermed er det tvunget med et rudeskift. Og det gælder desværre uanset hvor på forruden, stenslaget sidder.

4 – hvis stenslaget sidder mindre end 5 centimeter fra rudens kant, påvirker det – uanset størrelsen – sikkerheden, og dermed skal ruden skiftes. 

Hvis du er usikker på, om dit stenslag kan repareres, bør du med det samme skærme det for skidt og snavs med et stykke tape (så løber det heller ikke så let), og derefter køre forbi dit autoværksted og få en vurdering. Har du ikke mulighed for selv at køre forbi værkstedet, kan du i stedet få en montør til at komme til dig – enten på din privatadresse eller på dit arbejde.