editorial

Får du lidt for ofte en lidt for stor tår over tørsten? Så bør du læse med her.

Hvornår drikker man for meget alkohol?

Du har måske ofte undret dig over præcis hvornår et forbrug af alkohol går hen og bliver decideret problematisk. Det at besvare spørgsmålet om hvornår man drikker for meget alkohol er da heller ikke helt enkelt. Der findes faktisk ikke noget entydigt, eller i hvert fald kvantificerbart, svar.

Et afhængigheds betinget alkoholmisbrug kan dog defineres som et voldsomt overforbrug af alkohol som man ikke selv kan komme ud af, og som har konsekvenser for éns hverdag, relationer, liv og helbred. Når man således er fanget i et misbrug som har taget karakter af en nedad gående spiral som blot fortsætter sin kurs kan man tale om at man drikker for meget alkohol.

Når man ikke selv kan lægge flasken på hylden uden at éns krop reagerer med voldsomme abstinenser er man alkoholiker. Og når man bedrager familie, venner, kolleger og sig selv til fordel for vedligeholdelsen af et stort alkohol forbrug kan man med rette snakke om at dette er problematisk.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Hvis du igennem længere tid, måske måneder eller år, har drukket tæt og således er kommet ud i et farligt alkoholmisbrug, bør du hurtigst muligt opsøge professionel hjælp.

Selv om du måske ser dig fint i stand til at kvitte flasken på egen hånd er det ikke tilrådeligt at prøve. Du kan opleve abstinenser som i værste fald kan være livstruende, og som med stor sandsynlighed får dig til at falde i igen. Og derfor bør du få hjælp til afrusning, afvænning og terapeutisk alkoholbehandling på et professionelt misbrugscenter.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Søby Park for mere information om alkoholbehandling. Klik ind på behandlingscentersoebypark.dk og læs mere.