editorial

Tag eksemplet med at du skal foretage salg af bolig i Frederikshavn.

Så er der nogle ting, man bør holde sig for øje, når man skal gøre dette, og mens vi kunne komme ind på mange del-områder, så vil vi her tale om, hvordan markedet ser ud på flere områder.

Eksempelvis kan man ikke gøre så meget ved beliggenheden, så man er nødt til at affinde sig med, om den ligger i et eksklusivt område, har nemt at komme frem og tilbage fra ting med videre.

Dog kan det være, at det af flere grunde er blevet udsøgt at bo i dette område, hvorfor man godt kan være bekendt at sætte prisen lidt højere, end man måske normalt kunne.

Den slags tendenser kommer i bølger, men man kan gøre sit ved at undersøge lokalplaner, byggeplaner med videre hos kommunen etc. for at se, hvordan lokalområdet kommer til at tage sig ud i fremtiden.

Så kan man nemlig argumentere for, at prisen stiger ved, at man forklarer, at der kommer til at være mere liv, indkøb og aktiviteter i nærheden om et par år, hvorfor man vil gøre en god investering ved at investere i ens bolig.

Men det vigtigste er nok at kigge på, om det er købers eller sælgers marked med boliger for tiden, for den slags kommer desuden også i bølger, hvorfor man måske kan have heldet med sig eller ej i den givne tid.

Det kan nemlig kræve lidt for længe at skulle vente på, at tiderne skifter, så det er mere lukrativt at sælge ens bolig og få mere for den.

Ofte er man jo også i den situation, at man jo gerne sælger ens bolig for at kunne komme til at bo et andet sted, hvorfor man ikke har mulighed for at vente særligt længe – man er trods alt ikke boligspekulant.